Fietsen met de C-groep: gezelligheid troef!

Fietsen met de C-groep: gezelligheid troef!

CDOOR PETER HOEKSTRA: STRAVA komt in ons woordenboek niet voor. Dus we houden onze ritten niet bij met GPS, doen niet mee aan uitdagingen en vergelijken onze fietsprestaties niet met die van andere leden van Toerclub Heerde. We démarreren niet en proberen evenmin als eerste de top van  “de knobbel” te bereiken.

 

Maar wat doen we dan wel als C-groep? Bij ons staan gezelligheid en gemoedelijkheid centraal. Humor is ook heel belangrijk. Regelmatig strijkt de groep neer op een terrasje, om te genieten van de goede dingen van het leven. Om met elkaar van gedachten te wisselen over van alles en nog wat, heel relaxed dus.

 

Dat wil niet zeggen dat we geen respect hebben voor de ambities van de andere fietsgroepen. Zo zijn we echt wel onder de indruk van de prestatie van Helko, winnaar van de  “Tulip Cycling Heerde bokaal”, hem toegekend omdat hij de meeste kilometers bij elkaar had gefietst in april 2015. En dan te bedenken dat hij naast het fietsen ook nog werkt!

 

De leden van de C-groep fietsen tweemaal in de week zo’n 50 à 60 kilometer. Als teken dat er moet worden gerouleerd blaast de captain op z’n fluitje (als hij niet vergeten heeft om die bij zich te steken). Hij gebruikt het fluitje heel frequent, om te voorkomen dat iemand te lang kopwerk zou moeten verrichten. Dat werkt heel goed. De gemiddelde snelheid is zo’n 25 kilometer/uur. Wordt die snelheid overschreden dan is ons oudste lid (Herman) er als de kippen bij om de boosdoeners tot de orde te roepen. Tandje terug, hoor je hem dan heel gebiedend roepen.

 

Dat de leden het fietsen in de C-groep op prijs stellen blijkt wel uit het feit dat de groep bijna altijd compleet is. Je moet wel een speciale reden hebben om niet aan de start bij  :”De Spikke”  te verschijnen

Wat ook leuk is zijn de onverwachte dingen die we als groep meemaken. Zo werd mijn vrouw, die na een fietsongeval op Pinkstermaandag nu revalideert in  “Zandhove”  in Zwolle, vereerd met een bezoek van de voltalige groep. Plotseling verschenen 2 dames en 6 heren in hun mooie TCH-outfit. Zij was aangenaam verrast door dit bezoek en we hebben met z’n allen genoten van de onderbreking van de tocht op het zonovergoten terras van  “Zandhove”. Vervolgens zijn we via Lierderholt (of all places) gefietst naar Olst, om daar het pontje terug naar Heerde te nemen.

Reacties zijn gesloten.