ATB-groep in de grotten

ATB-groep in de grotten

NewsZaterdag 11 oktober 2014: De MTB groep van TC Heerde is met 18 man afgereisd naar Valkenburg in Limburg om daar in de ochtend een MTB tocht door de grotten te maken. Na een goed 2 uur rijden waren we bij de Sibbegroeve. Vrijwel direct konden we 165 treden de diepte in.

Na instructie en afstellen van de fietsen zijn we in 2 groepen 1,5 uur wezen MTB’en in een 70 km groot gangenstelsel. De kop van de A groep was na 5 minuten fietsen de staart al kwijt. En dan is zo’n grot donker. De begeleidster heeft de staart weer opgehaald. Bleek dat iemand met zijn verlichting bezig was en daardoor niet gezien had dat voor hem iemand een bocht maakte…Na een uur fietsen heeft de groep de snelheid opgevoerd. Echter de begeleidster wilde niet onderdoen, wat voor haar helaas in een glijpartij is geëindigd. Het liep met een kneuzing aan arm en ego gelukkig goed af. Na het anderhalf uur trappen, konden we 165 treden omhoog waar een zanddouche ons te wachten stond. (Dank je wel B – groep..!).

Weer terug op de parkeerplaats hebben we onze boterhammen gegeten, waarna de mtb’s werden uitgeladen. Direct bij de parkeerplaats liep de MTB route van Valkenburg. Deze was best pittig, gezien de hoogtemeters die er in verwerkt zijn. Ook de afwisseling van paden was boeiend, maar ook soms zwaar. Een paar B – rijders hebben halverwege liggen uitpuffen in het gras. Om 4 uur werd er ingeladen en huiswaarts gereden. Sommigen hebben de terugreis niet bewust meegemaakt doordat ze al in de auto sliepen. In Heerde hebben we bij “de Spikke” met z’n alleen als afsluiting van de dag gegeten. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

atb

Reacties zijn gesloten.