B-groep fietst RVM 100km route

B-groep fietst RVM 100km route

Op zaterdag 21 april jongstleden heeft de B-groep hun trainingsrit gecombineerd  met de controle van de 100 km route van de Rabo Veluwes Mooiste. Alle routes van de RVM zijn onlangs aangepast vanwege bijvoorbeeld de aanleg van de hoogwatergeul en moeten nagekeken worden. 

Elf man – 9 van de B en 2 van de A – staan ’s ochtends om half negen aan de start aan de Veldweg. De lente is losgebarsten want in het begin is het nog fris. Maar het weer is fantastisch, de zon schijnt volop en er staat weinig wind. Bij de koffiestop gaan de mouwstukken er dan ook snel af.

Voor Jan Liefers was het een bijzondere dag. Het is vandaag precies twee jaar geleden dat hij voor het laatst met de B-groep aan de koffie met appelgebak zat. We zijn reuze blij met Jan zijn terugkeer in het peloton en de armen gaan in de lucht.

Vooraf vertelt Hans Beekhuis over een foutje in de routebeschrijving en vraagt aan de andere twee meefietsende leden van de commissie RVM (Herman Herbrink en Piet Hoffer) of ze ’t zullen opmerken onderweg. Tijdens de rit haalt Hans Beekhuis ter controle de routebeschrijving geregeld uit de zak. Hij vraagt onderweg een paar keer aan Herman en Piet of zij de fout al hebben ontdekt. Bij de koffiestop (65 km) zijn we dat punt voorbij. In de routebeschrijving van de 100km was per ongeluk een regel van de 150 km route meegekopieerd. De heren krijgen gelukkig geen strafpunten en mogen ook aan het appelgebak. Na de koffiestop vervolgen ze de route en maken de 100 km zonder verdere stop vol.

Rond 12.45 uur zijn we terug bij vv Heerde. Het was een heerlijke rit en de RVM-commissie kan weer verder met het programma van zaterdag 4 augustus 2018.

Reacties zijn gesloten.