Laatste les cursus ‘Starten met racefietsen’

Laatste les cursus ‘Starten met racefietsen’

Op zaterdag 28 april waren de deelnemers voor hun laatste rit van de cursus ‘starten met racefietsen’ aanwezig bij Stouwdam in Wezep. Ze kregen voordat ze aan de laatste rit begonnen uitleg over het onderhoud van de racefiets. De cursus ‘starten met racefietsen’ is gezamenlijk georganiseerd door de fietsclubs Cyclo ’78 Wezep en Toerclub Heerde. Trainer van de cursus was Ad Smeets uit Elburg. In totaal hebben 14 fietsers meegedaan, 7 uit Heerde en 7 uit Wezep e.o.

 

Een korte samenvatting van de deelnemers over de cursus:

  1. In korte tijd hebben we de basisvaardigheden opgedaan, zoals goede fietshouding, de beheersing van stuur-en remtechniek en hoe juist en tijdig te schakelen.
  2. Het was een erg leuke en leerzame cursus met veel praktische oefeningen, afgewisseld met stukjes theorie. Een voorbeeld: fietsen met één been vast in het pedaal de Knobbel op. Leerdoel: hoe effect te halen bij het ronddraaien door duwen en trekken.
  3. Opmerkelijk dat in we in zes lessen zoveel hebben geleerd. Het verschil aan het begin en nu in die zes weken is enorm. Een aantal deelnemers had geen of weinig fietservaring; nu rijden we behoorlijke afstanden van zo’n 60 km in een groep.
  4. De groep was erg positief over de uitleg over het fietsonderhoud bij Stouwdam. Hoe de racefiets eenvoudig schoon te maken, een lekke band vervangen, de ketting en tandwielen schoon te maken en slijtage te voorkomen. Een van de oudere deelnemers zei dat hij vandaag dingen heeft gezien en geleerd waar hij in zijn hele fietsleven nog niet eerder bij had stilgestaan. De trainer Ad Smeets verwees naar YouTube en Google voor informatie over fietsen en fietsonderhoud.
  5. De deelnemers waren erg positief over de trainer en de prettige en duidelijke trainingsopbouw.

 

Hierna ging de groep op weg voor haar laatste rit van de cursus ‘starten met racefietsen’. Een rondje van 60 km naar Vierhouten, om daar – fietstraditiegetrouw – even te pauzeren met koffie!

 

Op de  foto de cursusgroep, met trainer Ad Smeets en Hans Tabak namens TCH, tijdens de laatste cursusochtend, 28 april. Van de ‘Heerdenaren’ waren er 3 verhinderd, van de ‘Wezepers’ 2.

Reacties zijn gesloten.