De  “100 van Heerde”:  ook C deed mee!

De  “100 van Heerde”:  ook C deed mee!

Het jubilerende Brandweerkorps Heerde wilde het 100-jarig bestaan in 2024 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het bedacht een aantal activiteiten, waarvan de eerste, de fietstocht  “de 100 van Heerde” zaterdag 25 mei plaatsvond.

Nadat burgemeester Olaf Prinsen de starthandelingen had verricht, kwamen zo’n 70 fietsers, van wie een kleine 20 van TC Heerde, in actie. Ook de C groep was met 5 fietsers vertegenwoordigd.

Vanaf de brandweerkazerne voerde de tocht via Wapenveld, Wezep en Nunspeet over het fietspad langs de N 310 naar Harderwijk. Beetje saaie weg, met veel lastige rotondes. Liever hadden we over het fietspad langs het Veluwemeer gefietst. Aangekomen bij de brandweerkazerne in Harderwijk werden we vriendelijk ontvangen en werden ons hapjes en drankjes aangeboden. We vervolgden onze tocht door de prachtige omgeving via Ermelo, Staverden en de Boswachterij Nunspeet.

Het weer was goed, maar het wegdek was overal nat. Grote kans op lekke banden dus. Die bleven dan ook niet uit. In de buurtschap Drie kregen we de eerste lekke achterband. Direct daarna in Speuld de tweede. We zaten echt te hannesen, het lukte maar niet om het laatste stukje van de buitenband over de (hoge) velg te krijgen. We belden het noodnummer van de brandweer om ons assistentie te verlenen, maar toen kwam een jonge racefietser met zijn vriendin langs. Hij stopte en bood zijn diensten aan. Hij kreeg het wel voor elkaar, nadat hij de velg had ingesmeerd met een beetje vaseline. Het oppompen van de band met zo’n armzalig pompje had hij al jaren geleden in de ban gedaan. Hij werkte uitsluitend met een patroon om de band op te pompen. Handige tips, die we zeker zullen navolgen. Nooit te oud om te leren. Inmiddels verschenen de opgeroepen brandweerlieden, die geen assistentie meer hoefden te verlenen.

Daarna kon ons vijftal de tocht vervolgen naar Elspeet, Vierhouten en Epe. Bij de brandweerkazerne in Heerde meldden we ons af. We werden, als laatsten der 70 Mohikanen, allervriendelijkst opgevangen door de organisatie, compleet met bitterballen en lekkere drankjes. Leuke tocht.

Reacties zijn gesloten.