De jeugd rijdt weer!

De jeugd rijdt weer!

Afgelopen dinsdag heeft de jeugd het MTB fietsen weer opgepakt. Vooraf zijn er afspraken gemaakt over regels. We fietsen met maximaal 8 jongeren, houden minimaal 1,5 meter afstand en slikken de vliegen door.

Ik was benieuwd hoe het met de conditie zou zijn van de jongeren. Ook omdat zij niet meer hun dagelijkse fietsgang naar school hebben. Maar eerlijk is eerlijk, hun conditie was gelukkig niet te veel weggezakt. Bij aankomst bij de parkeerplaats van het Berghuizerbad was de training van de kaakspieren al begonnen.

Ondanks dat de jeugd onderling wel kontakt had onderhouden was er blijkbaar voldoende om bij te praten. We hebben nog kort de regels benoemd en zijn lekker op pad gegaan.

Tijdens het fietsen zijn we hier nog een keer op terug gekomen. Niet omdat het niet goed ging, maar om even aan te geven dat we nu zichtbaar zijn in de samenleving en zij naar ons zullen kijken.
Om te zien hoe wij omgaan met de nieuwe regels tijdens het sporten. Onderweg hebben we positieve reacties gekregen en dat is prettig.

We hebben een rondje over de stuwwallen gereden en naar de Haelberg gegaan. Het was bijzonder ook om te zien hoe in 2 maand de natuur zo veranderd is.
En daarna terug via de wortelpaden, sprengen, naar de Tonnetberg en uiteindelijk weer richting de Berghuizer. Het was weer lekker om op de fiets te zien.

Greetz,
MTB Jeugd

Reacties zijn gesloten.