Van de voorzitter

Van de voorzitter

Update 4 juni 2020

Beste leden van toerclub Heerde,

Afgelopen dinsdagavond heeft het bestuur van TC Heerde besloten om de clubritten weer op te starten vanaf komende zaterdag, onder leiding van de wegkapiteins. Gelet op de ontwikkelingen in de Corona situatie en de versoepelingen van de maatregelen is ons beeld dat dit mogelijk is. Vanzelfsprekend zal dit in aangepaste vorm zijn, met inachtneming van de richtlijnen van RIVM en NTFU.

Deze terugkeer uit onze TC Heerde lockdown betekent concreet het volgende:

  • Rijden in groepjes van maximaal 4, met de bekende 1,5 meter afstand, op de gebruikelijke trainingsmomenten door de week en op zaterdag.
  • De groepjes worden gevormd binnen de bestaande A-, B- en C-groepen; groepjes kunnen dezelfde route achter elkaar aan rijden met voldoende afstand ertussen.
  • We rijden natuurlijk in clubkleding.
  • Alleen meegaan als je geen klachten hebt die mogelijk duiden op Corona; dat is ieders eigen verantwoordelijkheid naar jezelf maar vooral ook naar de anderen toe.
  • Onderweg niet ‘snotteren’ enz.
  • De 1,5 meter afstand is ook van toepassing bij het verzamelen.
  • Eventueel terrasbezoek onderweg is uiteraard volgens de richtlijnen die gelden voor de horeca.

De wegkapiteins communiceren de ritten per mail/app binnen jullie groepen. Wel of niet meegaan is vanzelfsprekend een eigen beslissing op basis van hoe je zelf de Corona situatie en je persoonlijke omstandigheden daarin beoordeelt.

Als bestuur hopen we zo goed en zo kwaad als het gaat weer toerclub Heerde ‘in bedrijf’ te zijn, samen – maar verantwoord – bezig met onze sportieve fietshobby.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van TC Heerde,

Hans Tabak, voorzitter

Reacties zijn gesloten.