De Primavera

De Primavera

priamveraPrimavera staat voor een Spaanse meisjesnaam. Het betekent lente. Het staat ook voor de openingsrit van Milaan naar San Remo; de eerste klassieker van het seizoen die in de prille lente gereden wordt dwars door de uitbundige bloemenpracht, die zo kenmerkend is voor de Italiaanse Riviera.

Onze openingsrit is verreden in werkelijk ideale ‘prille lente’ omstandigheden: prima temperatuur, een constant schijnend zonnetje, dat niet gehinderd werd door wat voor een wolkje dan ook. Routes door de ontluikende natuur van de Noord Veluwe; ons fietsparadijs dichtbij. ATB’ers, A-groep, B-groep, C-groep, Racefietsers, jeugd, dames, heren, boeren, burgers en buitenlui: alles was compleet. Meer dan 60 leden die in de diverse teams met groot enthousiasme uiteenlopende afstanden gereden hebben, zowel over het asfalt als door het bos. En met net zo veel enthousiasme een’ balletje met’ verorberd hebben bij de Spikke, uiteraard na het verrichten van een (indrukwekkend) sportieve prestatie.

De leden van het A-team werden op de Stakenbergseweg er nog wel even hardhandig aan herinnerd dat racefietsen niet ongevaarlijk is en dat de volledige en constante aandacht noodzakelijk is bij het rijden. Een automobilist dacht het monopolie op de weg te hebben en alleen groepsgewijs hard remmen kon een ongeval voorkomen. Een echte wake up call, die gelukkig goed afliep maar dat was meer geluk dan wijsheid!

Mogen er nog vele dagen volgen zoals deze………
2014-03-29 13.23.32

Reacties zijn gesloten.