Eindstand “Tulip Cycling Heerde” bokaal (STRAVA)

Eindstand “Tulip Cycling Heerde” bokaal (STRAVA)

strava bekerSTRAVA is een social media platform voor sporters en kan worden gebruikt in combinatie met apparaten die zijn uitgerust met GPS, zoals een smartphone, of bijvoorbeeld een Garmin of Mio. Het leuke van STRAVA is dat het gratis is, gemakkelijk is in gebruik en toegankelijk is voor iedereen. Omdat STRAVA enorm veel gebruikt wordt, kan je jouw gegevens vergelijken met die van vele andere fietsers die je kent of niet kent. Het is ook mogelijk om een Club te vormen op STRAVA, waardoor je de onderlinge resultaten van de leden die hierbij aangesloten zijn kunt vergelijken.

Het bestuur van de TC Heerde heeft in 2014  een STRAVA club account geopend, waarbij zich inmiddels 22 leden hebben aangemeld. Een teamlid (Helko) heeft het idee geopperd om hier wat meer mee te doen. Namelijk: voor de maand april een onderlinge competitie op te zetten. Concreet: wie rijdt in de maand april de meeste kilometers. Het bestuur heeft besloten hier een prijs op te zetten: een buitenband (merk naar keuze), een binnenband en een wissel bokaal (de “Tulip Cycling Heerde bokaal”) en dit evenement jaarlijks te herhalen in de maand april.

Gezamenlijk hebben de deelnemende matadoren in april een kleine 15.000 kilometer gereden. Dat is de afstand tussen Nederland en Australië! Nog wat statistieken:

April 5: Ronde Van Vlaanderen 259km
April 12: Paris-Roubaix 253km
April 19: Amstel Gold 251km
April 22: La Flèche Wallonne 199km
April 26: Liège-Bastogne-Liège 263km

Deze rondes zijn bij elkaar 1225 km. Een viertal van onze club reed in april meer kilometers!

Het blijkt dat dit soort uitdagingen zeker een stimulerende uitwerking hebben, ook gewoon leuk zijn en de nodige “reuring”geven. Vier teamleden hebben de 1250 kilometer grens overschreden: Chris Jaap met 1284 km, Peter met 1445 km , Koos met 1539 km en Helko met 1743 km.

Dat maakt HELKO KOMMER tot de afgetekende en terechte winnaar van de “Tulip Cycling Heerde” competitie 2015.

Wisselbeker en een bon om een binnen en buitenband aan te schaffen zijn voor hem en zullen hem op de eerstvolgende bestuursbijeenkomst overhandigd worden.

 strava stand april totaal

Reacties zijn gesloten.