Evenementen 2014

Evenementen 2014

Nieuws
Nieuws

Wielervereniging Cycling Mates organiseert in 2014 een aantal aansprekende meerdaagse evenementen. Interessant genoeg om hier aandacht aan te besteden:

Wielervereniging Cycling Mates, aangesloten bij de NTFU,  organiseert in 2014 een 5 tal uitdagende meerdaagse fietsevenementen. In 2013 hebben we 2 mooie evenementen georganiseerd t.w. De Eifel Fiets 5  Daagse ( een 5 daags evenement van Valkenburg naar Gerolstein en terug naar Valkenburg) en voor RTV Steenwijk de Petit Tour de France. Dit evenement is door RTV Steenwijk van de kalender gehaald en we hebben in overleg met RTV Steenwijk besloten om  het evenement voort te zetten onder de naam Tour de Alpes. Naast deze evenementen organiseren we eind april een 8 daagse MTB fietsweek op het Griekse Eiland Kos. Nieuw zijn voor 2014 de Franse Tourweek en de Ronde van Nederland. De Franse Tourweek vindt plaats tijdens de week dat de Tour de France 2014 de Vogezen aandoet. We willen naast de geplande routes ook een of meerdere dagen de Tour de France gaan bekijken en gedeeltes van de route fietsen. De Ronde van Nederland vindt plaats in de laatste week van augustus.

Het zijn 5 uitdagende evenementen die we graag onder uw aandacht  willen brengen.

Data en korte omschrijving evenementen

27 april t/m 4 mei.  Een 8 daagse MTB fietsweek op het Griekse eiland Kos. De tochten zullen worden gefietst op Mountainbikes, welke wij huren op Kos We verblijven in een goed hotel. Tevens is Nederlandse ondersteuning naast onze begeleiding aanwezig. Het is tevens mogelijk dat u uw partner meeneemt naar dit prachtige eiland. Kosten € 625,00 per persoon.  (www.fietsenopkos.nl). Opgave uiterlijk 31 januari 2014

28 mei t/m 1 juni  De “Eifel Fiets 5 daagse”. Een 5 daags evenement van Valkenburg naar Gerolstein (D). De eerste dag fietsen we naar Gerolstein, waarna we de 3 volgende dagen drie routes fietsen door het Eifelgebergte. De 5e dag fietsen we terug naar Valkenburg ( www.eifelfiets5daagse.nl).  Ook bij dit evenement is het mogelijk om uw partner mee te nemen. We zullen naast de langere tochten ook tijdens de 3 dagen routes maken voor uw partners. Uw partners dienen wel op eigen gelegenheid te reizen naar Gerolstein. Kosten € 410,00 per persoon. Opgave uiterlijk 15 februari 2014

9 t/m 14 juni  “Tour des Alpes”.   Een evenement dat start in Valkenburg en eindigt in Morzine (F).  Dit evenement is de opvolger van de “Petit Tour de France”. Het evenement dat we de laatste 6 jaar voor  RTV Steenwijk hebben georganiseerd.

Nieuw voor 2014 wordt, bij voldoende deelname, de mogelijkheid geboden om de tocht ook terug te fietsen van Morzine naar Valkenburg. De deelnemers die alleen van Valkenburg naar Morzine fietsen worden op zaterdag 14 juli met een touringcar + fietstrailer terug vervoerd naar Valkenburg. De deelnemers die terugfietsen naar Nederland vertrekken op zondag 15 juni uit Morzine en arriveren op 19 juni in Valkenburg. Kosten € 555,00 per persoon (www.tourdesalpes.nl). Opgave uiterlijk 15 februari 2014.

12 t/m 19 juli. “Franse Tourweek”. Een 7 daags evenement in de Vogezen in de week dat de Tour de France de Vogezen aandoet. We kunnen daarbij in het begin van de week (13-14 en 15 juli)  de Tour de France volgen en aanschouwen. We hebben in Hotel Vallee Noire te Soulmatz een uitstekende locatie gevonden, waar het na het fietsen mogelijk is om nog een duik in het zwembad te nemen of de sauna te bezoeken. Ook bij dit evenement is het mogelijk om uw partner mee te nemen. We zullen naast de langere tochten ook tijdens de  dagen routes maken voor uw partners. Kosten € 645,00 pp (www.fietsenmetdetour.nl). Opgave uiterlijk 15 februari 2014

25 t/m 30 augustus Ronde van Nederland. Een 6 daags evenement met start en finish vanaf het Sportcentrum Papendal nabij Arnhem. We fietsen 6 dagen door Nederland, van noord tot zuid, waarbij we slapen in Stayokee hotels. Kosten € 475,00 per persoon  ( www.wvcm.nl). Opgave uiterlijk 15 februari 2014.

Voor onze evenementen geld.

  1. Overnachten in goede hotels.  Bij de Ronde van Nederland wordt overnacht in Stayokee hotels.
  2. Begeleiding en verzorging tijdens de evenementen.
  3. Voor de evenementen Fietsweek Kos, Eifel Fiets 5 Daagse en de Franse Tourweek is het ook mogelijk dat uw partner meereist. Voor (niet) fietsende partners kunnen we een kortere route maken.
  4. Tour des Alpes, Eifel Fiets 5 daagse en De Ronde van Nederland  is  op basis van Volpension. De overige evenementen op basis van Halfpension.

OPMERKING:

Voor fietsers die op eigen gelegenheid een fietstocht willen maken vanuit Frankrijk naar Nederland is er de mogelijkheid om op vrijdag 13 juni 2014 met de bus naar Morzine te reizen. Vandaar kan men dan op eigen gelegenheid terug fietsen naar Nederland. De opstapplaatsen worden geregeld in overleg met de vervoerder. Dit wordt bekeken op basis van de aanmeldingen. Indien men geen eigen routebeschrijving heeft is de terugreis van Morzine naar Valkenburg op zowel GPS als papier beschikbaar.

De kosten voor de reis naar Morzine bedragen € 75,00 per persoon, incl. vervoer fiets in grote fietsaanhanger. Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar. Opgaven via info@wvcm.nl of neem telefonisch contact met ons op

Voor verdere informatie zie www.wvcm.nl  of neem contact met ons op via info@wvcm.nl

Met vriendelijke groeten

Bart Diephuis, Herman Etten, Martijn Ruitenberg en Roelof de Jonge

Reacties zijn gesloten.