TC Heerde en Rabo Bank Noord Veluwe steunen Stichting de Rode Beer

TC Heerde en Rabo Bank Noord Veluwe steunen Stichting de Rode Beer

Ondertekening overeenkomst
Ondertekening overeenkomst

De TC Heerde zal voor de periode van drie jaren de stichting ‘De Rode Beer’ naar vermogen ondersteunen en zal ‘De Rode Beer’ voor de komende drie kalenderjaren – zijnde 2014, 2015 en 2016 – een sponsorbedrag ter beschikking stellen. De overeenkomst is op woensdag 15 januari 2014 ondertekend door Jack Augustinus van Stichting de Rode Beer en Pieter Steenbergen voorzitter van de TC Heerde.

Het sponsorbedrag zal bestaan uit een bedrag van 1 euro bovenop de deelnemersbijdrage van de deelnemers aan de ‘Rabo Heerde Veluwe Toertocht’, die jaarlijks verreden wordt op de eerste zaterdag van augustus. De toerclub zal daarnaast 1 euro per niet betalende deelnemer ter beschikking stellen aan ‘De Rode Beer’.
Tevens zal onze hoofdsponsor de Rabo Bank Noord Veluwe deze “sponsortocht” promoten via diverse communicatie kanalen, zoals Het Ledenmagazine Dichterbij, een artikel of advertentie in de lokale media, sociale media en de website www.rabobank.nl/noord Veluwe .

Stichting de Rode Beer zet zich in om een vakantiehuis te realiseren op de Veluwe voor mensen met een handicap en hun familie/begeleiding. Het vakantiehuis gaat plaats bieden aan 2-8 personen. Omdat daar veel geld voor nodig is heeft de stichting in 2009 samen met een grote groep vrijwilligers een kringloopwinkel geopend in Heerde. Daarnaast zijn er veel mensen, verenigingen, bedrijven en kerken die de rode beer steunen en daarom was het mogelijk om op 28 september 2012 de locatie aan te kopen voor het vakantiehuis. In 2015 is het de bedoeling, dat er gestart gaat worden met de verbouwing. Ook daar is wederom veel geld voor nodig.

Het bestuur van de TC Heerde is van mening dat het juist is dat mensen die gezond zijn (over het algemeen zijn fanatieke fietsers gezond) oog mogen hebben en zich mogen inzetten voor hen die het, wat gezondheid betreft, wat minder getroffen hebben. Dit levert, naar het oordeel van het bestuur, voor alle betrokken partijen – Rabo Bank Noord Veluwe, Stichting de Rode Beer en de TC Heerde – een win-win-win situatie op. Tja….maatschappelijk verantwoord verenigen.

Reacties zijn gesloten.