Herman 85 !

Herman 85 !

door Peter Hoekstra

Vrijdag 10 augustus jongstleden vierde ons erelid Herman van de Berg zijn 85ste verjaardag. Nagenoeg alle leden van de C-groep alsmede enige goede vrienden waren aanwezig op het feestje bij hem thuis. De schrijver van dit verslag overhandigde na zijn toespraakje aan Herman een hoed, met daarop de tekst:  “held van Bolsward”.  Die eretitel had Herman verdiend tijdens de jubileumtocht in september 2017. Tijdens die tocht weigerde Herman namelijk om op te geven, ondanks hevige rugpijn, en plaats te nemen in de bezemwagen.  “Opgeven is geen optie” merkte Herman op, daarmee aantonend dat hij over de ware wielrennersmentaliteit beschikt. Op de terugtocht werd de rugpijn van Herman heviger en daarom werd in Emmeloord een koffiestop ingelast. Nadat Herman pijnstillers had ingenomen werd de tocht naar Heerde vervolgd. Zijn mede-fietsers Drikus en Jannie, Gerrit, Frans en Peter begeleidden Herman naar zijn huis. Zij waren maar wat trots op de prestatie van Herman. En, eerlijk gezegd, ook wel een beetje aangedaan.

Nadat de aanwezigen Herman op zijn feestje hadden toegezongen sprak wegkapitein Tiemen de jarige toe. Hij overhandigde een fles Berenburger ((Herman’s favoriete drankje) en een model fietsje. Tiemen zegde nog een wandsteker (racefiets met wielen die de wind kan doen draaien) toe, die een mooi plekje in de tuin zal krijgen (inmiddels geplaatst).

Herman bekende wel een beetje te hebben opgezien tegen het  “gedoe” met zijn feestje, maar achteraf gezien bleek dat helemaal niet nodig. Het werd een gemoedelijk, ongedwongen samenzijn met lekkere hapjes en drankjes, die op een heel vriendelijke manier werden geserveerd door de onvolprezen Tineke.

Reacties zijn gesloten.