Trainingstocht 15 augustus 2018 C-groep

Trainingstocht 15 augustus 2018 C-groep

Het voornemen was om een tocht naar Dalfsen te maken. Maar voorafgaande aan de start bij “de Spikke” stelde de groep vast dat het beter was om de andere kant uit te gaan in verband met de windrichting. Zodoende werd besloten om er een rondje Harderwijk/Veluwemeer van te maken. Via Nunspeet en Hulshorst, met een korte stop bij de ingang van kasteel  “De Essenburgh”, bereikten we Hierden. We vervolgden onze weg via het industrieterrein  in Harderwijk, passeerden het Dolfinarium en vervolgens zetten we koers naar het Veluwemeer.

Onze beslissing pakte heel gunstig uit. Langs het Veluwemeer hadden we de wind in de rug en we bereikten regelmatig snelheden van boven de 30 km. We waanden ons leden van de A- en de B-groep, die gewend zijn om met dat soort snelheden te fietsen. Wat een luxe!

Nadat ik de opmerking had gemaakt dat we tot nu toe in de C-groep met weinig lekke banden zijn geconfronteerd, reed Drikus onmiddellijk lek. Stukje ijzer in de band bleek de oorzaak. Zulke opmerkingen kun je ook beter niet maken, werd mij fijntjes aan het verstand gebracht. Dat is vragen om problemen. Schuldbewust en zwijgend fietste ik verder. Bij jachthaven  “De Klink”  verwenden we ons zelf met koffie en wat erbij. Na de koffiestop vervolgden we onze tocht via Elburg en Wezep naar Heerde. Mooie tocht van circa 85 kilometer, onder prima weersomstandigheden.

Reacties zijn gesloten.