Jaarvergadering 5 maart 2013

Jaarvergadering 5 maart 2013

Dat onze Toerclub ook na 30 jaar nog springlevend is, bleek uit de grote opkomst op onze ledenvergadering. Ruim 60 leden waren naar de jaarvergadering in de Spikke gekomen om met elkaar zowel vooruit als terug te kijken.

Zo kunnen we terugkijken op een mooie jubileumviering  met de hele vereniging in september.

Op de jaarvergadering  is één van de eerste agendapunten het aftreden van drie bestuursleden: de voorzitter Peter van Dijk, Piet Vogel, de man van onder andere de Rabo Veld Toer Tochten,  en Tiemen Bijsterbosch. In het dankwoord van de voorzitter stelt hij vast dat Tiemen al 17 jaar betrokken is bij de Rabo Avond Fietsvierdaagse  in Heerde en Wapenveld (en niet Hattem). Daarnaast is hij 14 jaar ononderbroken bestuurslid geweest. Reden om hem te benoemen tot erelid van TCH. De aanwezigen onderstreepten deze beslissing met een luid applaus.

Naast aftredende bestuursleden zijn er gelukkig ook weer drie nieuwe bestuursleden gevonden om sturing te geven aan onze toerclub. Ook onze vereniging ontkomt er niet aan om zich te bezinnen op de veelheid van activiteiten, terwijl er steeds wat minder handen zijn om dit alles te realiseren. De leden hebben in de afgelopen maanden meegedacht over de toekomst van TCH. De adviezen die dit heeft opgeleverd zijn door het nieuwe bestuur in dank aanvaard en zullen in de komende periode verder uitgewerkt worden.

Eén van de belangrijkste thema’s is de manier waarop leden zich meer gebonden voelen aan de toerclub. Een nieuw initiatief is een woensdagavond fiets-in waarbij leden (zowel race als ATB) eens per maand onder het genot van een drankje, tijd hebben om bij te kletsen over hun passie. Op de fiets is er soms toch wat te weinig adem over om de fietsactualiteit breedvoerig te bespreken.

Verder hebben twee jeugdleden heel wat tijd gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe website. Hiermee hopen we onze naamsbekendheid verder te vergroten en een indruk te geven van onze activiteiten. De nieuwe site zal vermoedelijk over een maand in de lucht zijn.

De avond werd besloten door een pre-presentatie van Mirjam Jager. Dit lid van de TCH heeft in 2005 een sponsortocht georganiseerd en gereden door Kashmir. Zij heeft een heel klein stukje van haar verhaal gedaan (de andere agendapunten vroegen heel wat tijd) en zij nodigt alle leden (i.p.v. iedereen) uit om na de openingsrit,  in de Spikke haar hele verhaal te horen over deze tocht.

Ook afgelopen jaar hebben we genoeg mannen en vrouwen in Heerde zien rijden die nog geen lid zijn van onze vereniging. Aarzel niet om op een trainingsavond of op een zaterdag tijdens een tocht met ons mee te rijden.

Reacties zijn gesloten.