Ride for the Roses 2015

Ride for the Roses 2015

ride for the rosesOp 6 september 2015 is de 18e editie van de Ride for the Roses in Nederland. De Ride for the Roses maakt onderdeel uit van ons Jaarprogramma. Dit bijzondere wielerevenement is een cycletour van 100 km. De start en finish is in Aalsmeer. Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

 Er is een TC Heerde groep aangemaakt, waarbij leden zich individueel kunnen aanmelden. TC Heerde leden kunnen zich inschrijven en aanmelden bij Team TC Heerde  op de volgende manier:

  • Ga naar de site https://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven/
  • Kies Individueel 100 km
  • Inschrijven bij Wielerploeg: Ja
  • Vul bij Bestaand Team in: TC Heerde
  • Vul vervolgens je Persoonsgegevens in.
  • En niet vergeten: Betalen

ride for the roses2Op de Zuidweg doemt voor me in de verte een geel fietsshirt op. Met name als ik alleen rij werkt zo’n bewegend shirt op me als een HEMA worst op iemand die totaal uitgestorven is van de honger. Dit is onweerstaanbaar. Ik verhoog het tempo en tot mijn voldoening komt het gele shirt snel dichterbij.

Als ik op dezelfde hoogte rij als het gele shirt -en ik naar rechts kijk-  zie ik het. Aan de gelaatskleur en aan het ontbreken van wenkbrauwen. Een jongen van een jaar of 16 die in een chemokuur zit. ”Ik ben even vrij van school, meneer”, zegt hij. “Ik ben ziek”. Ik rij naast hem tot aan de afslag naar de Knobbel en we praten wat. Bij de afslag gaat hij linksaf richting Epe en ik rechtsaf. “Het is een mooie lentedag” zegt hij tegen me. Als ik afdraai wens ik hem -in stilte- nog 80 lentes toe!

Tijdens de beklimming van de Knobbel voel ik de woede opkomen. Kanker is oneerlijk bij volwassenen. laat staan bij kinderen. Als volwassene wordt je geacht om overal begrip voor te hebben. Word je geacht honderdduizend nuances te zien, te accepteren en te incasseren en vooral redelijk te blijven. Ik besluit ter plekke ontslag te nemen als volwassene. Ik doe het niet meer. Ik begrijp er niets van. Ik zie geen enkele nuance. Geen enkele acceptabele reden. Bekijk het maar. Zoek het uit. Leg het die jongen maar uit maar zoek voor mij maar een ander! Zo………..

Reacties zijn gesloten.