Uit de B-groep

Uit de B-groep

BZes diehards (de diehard – zelfst.naamw. Uitspraak: [‘dɑjhɑ:rt]. Verbuigingen:diehard|s (meerv.) iemand die stug volhoudt tot het einde. Synoniem:doordouwer.) stonden vanmiddag klaar om de nodige km te maken. Voor vertrek werd er nog even op buienradar gekeken, dat zag er best goed uit dus gingen de regenhesjes uit. Met de wind uit zuidelijke richting vol op de borst gingen we op pad. Eerst in de richting van Apeldoorn en vervolgens over de brug naar de Papegaaiweg. Ook daar hadden we de wind nog volop tegen. Een nat wegdek is niet zo erg als je voorop rijdt, maar heb je 4 van die “spettters” voor je dan wordt het een ander verhaal. Met de volle laag in het gezicht en het zand uiteindelijk tussen de tanden wordt het wellicht tijd voor een stelletje .

Achteraan fietsend leek het wel op een stelletje reeën die vooruit huppelen, mooie witte streepjes op de zwarte broek. 
Gelukkig was het niet koud en werd ook het wegdek steeds vaker droog. Een mooi stukje over de Veluwe en met de wind in de rug reden we in de richting van Emst om vervolgens naar Tongeren te fietsen. Bij de afslag Epe verliet Wim D (met s), de groep om richting Heerde te fietsen. Hij had genoeg km gemaakt voor vandaag. Bij de rotonde van Tongeren waande Jan zich deelnemer van het grote verkeer en verliet het fietspad om vervolgens z’n eigen weg te kiezen. Helaas, dat was net niet de bedoeling, eerst nog langs “de Scheepsbel”. Jan sloot weer aan en via de camping, ’t Harde en Wezep werd weer op Heerde aan gekoerst. De teller gaf uiteindelijk ruim 75 km aan.
Donderdag as. de volgende uitdaging en droog weer hebben we inmiddels wel verdiend.
Over twee weken, zaterdag 25 april as., staat de Reichswaldtour van TC de Liemers gepland. Vast een leuk moment en uitdaging om met de hele B-groep deze tocht (90 km) rondom Zevenaar te fietsen. Informatie zal nog volgen via de site van de TC Heerde.
Goed weekeinde!
Reacties zijn gesloten.