Val Klaas

Val Klaas

BVandaag (= zaterdag)vertrokken we met 6 man voor een tocht van ca. 80 km. De weersomstandigheden veranderden, verslechterden, snel tijdens de fietstocht en we besloten daarom via Deventer en Diepenveen te rijden.

Gerhard leidde ons onder de brug door en langs de dijk naar Diepenveen. De sfeer zat er goed in en het tempo lag rond het gemiddelde van 27 km/uur. Via een prachtige route werd Diepenveen aangedaan en koers gezet richting Olst. We besloten in Wijhe aan de koffie te gaan en reden langs voor mij onbekende paden. Tussen Olst en Wijhe, vlak voorbij Boerhaar, na ruim 40 km ging voor mij het licht uit……

Door een opstaand randje langs de weg, in de grasroosters, maakte ik een slinger, sloeg over de kop en landde op het wegdek. Vanaf de slinger tot een half uur later weet ik me niets meer te herinneren. In de ambulance werd ik wakker en afgeleverd bij een boerderij. Daar kwam ik weer enigszins tot mijn positieven.

Vier van de zes waren inmiddels doorgereden naar Heerde, Gerhard was bij mij achtergebleven en Hans haalde ons later op met auto en fietsendrager. Beiden hartelijk dank hiervoor.
Vanmiddag toog ik alsnog naar de seh van Isala. Er werd een breuk in mijn hand geconstateerd alsmede een lichte hersenschudding. Hoofd en nek gingen door de scan, gelukkig niets te zien.

Voorlopig even in het gips, eerst 10 dagen “zwaar”  en dan 4 tot 6 weken “licht”.
Fietsen zit er even niet meer, de fiets moet gerepareerd en de helm vervangen.

groet, Klaas

Reacties zijn gesloten.