Van een gele stoep en zilvergrijze wegen

Van een gele stoep en zilvergrijze wegen

fietser (1)Zaterdagmiddag 28 maart om half 2 kleurde de verzamelstoep voor de Spikke weer geel voor de openingsrit van het seizoen 2015. Geel van de nieuwe shirts van de TC HEERDE. Zeven en dertig leden gaven acte de présence. En dit ondanks de belabberde weersomstandigheden. Omstandigheden, waarin je zelfs je hond in je eigen tuin zou laten plassen, terwijl je zelf laf rillend in de deuropening blijft staan. Dit om maar elke confrontatie met deze zompige, herfstachtige narigheid te vermijden. Niks “Primavera”.

Geel was de stoep maar zilvergrijs waren de wegen door de aanhoudende regen en dat ook nog in combinatie met een felle, vlagerige wind. De C-ploeg was vrijwel in volle omvang aanwezig (!) en koos (niet onverstandig) voor de beschutting van de bossen van de Noord Veluwe. Chapeau voor de iets ouderen onder ons!  De ATB-jeugd dook de Heerder bossen en de modder in. De B-ploeg koos in aanvang voor wind in de rug en moest deze overmoed bekopen na de draai bij Zalk met een pittig retourtje richting thuishonk. De A-ploeg reed eerst richting Deventer over de IJsseldijk en vervolgens met de wind in de rug richting Zwolle. Bij Olst ging Bert N. tijdens het passeren van een stilstaande auto tegen de natte stenen van de Gemeente Olst. Rechtsonder op onderstaande foto ziet u Bert, met een dubbele Rietberger, kennis maken met de natte bodem. Gelukkig leverde dit voorval geen fysieke en mechanische schade op. Slechts het mentale EGO werd tijdelijk ernstig beschadigd, aldus Bert zelf. Ook dat viel gelukkig reuze mee.

Rechtsonder op onderstaande foto ziet u Bert, met een dubbele Rietberger, kennis maken met de natte bodem.

Uiteraard wachtte om 4 uur de beroemde bal gehakt bij de Spikke. Het was het maken van een film waard om de hoofdrolspelers de Spikke te zien binnenkomen. De meesten volledig “verblubbberd en vermodderd”. Agaath leek meer op een gecamoufleerde commando na een week bivak, dan op een Veluwse jongedame!

Agaath leek meer op een gecamoufleerde commando na een week bivak, dan op een Veluwse jongedame!

Maar als 37 mensen de moeite nemen om onder deze omstandigheden op de fiets te stappen dan belooft dat nog wat voor het komend seizoen!

2015-03-28

Reacties zijn gesloten.